Sportvoeding en supplementen

Als gewichtsconsulent heb ik mij gespecialiseerd in voeding bij sport.

De voeding van ieder sporter begint met een gezonde basisvoeding. Op een recreatief niveau is dit meestal voldoende. Wil een sporter zijn prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau trainen of een sneller herstel na een zware inspanning, dan kan een goede sportvoeding helpen.

Goed eten en drinken heeft veel invloed op de gezondheid en het prestatievermogen. Sportvoeding is een op maat gemaakt voedingsplan voor het optimaliseren van de voeding bij sporters. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook naar vitamines en mineralen. Hoeveel is er nodig en hoe kan men dat bereiken? Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden en het gebruik van voedingssupplementen. Een voedingsschema hoort volledig aangepast te zijn aan de behoefte van de sporter.

Als consulent voor (top)sporters wil ik veel van u weten, onder meer waarom u bij mij aanklopt, wat u wilt bereiken met sportvoeding en of u klachten heeft. Uw voeding wordt onder de loep genomen, in combinatie met uw trainingsschema. Na een uitgebreide intake zal er een persoonlijk voedingsplan opgesteld worden afhankelijk van de hulpvraag. In de hierop volgende consulten zullen wij de voortgang bespreken.

  • Reviews