Massage

Dorn Methode: De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring.

Tijdens de Dorn behandeling wordt begonnen met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer recht gezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit is het mobiliseren van de gewrichten. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten. De behandeling zal worden afgesloten met een Breuss massage, welke speciaal is gericht op het strekken van de rug.

Sportmassage: een stevige massage om de doorbloeding in de spieren te stimuleren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Deze massage bevordert het herstel na een zware inspanning. Ook kan deze massage een stimulerend effect hebben voorafgaand aan een intensieve sportprestatie.

Bindweefselmassage: een zeer effectieve vorm van massage. Door de verschillende technieken worden bepaalde zenuwuiteinden in de huid en bindweefsel geprikkeld. Dit heeft effect op spiergroepen, gewrichten of orgaansystemen welke in verbinding staan met het geprikkelde huiddeel.

Klassieke massage: een ontspannende massage om vermoeidheid en stress te bestrijden.

Stoelmassage: deze massage is gebaseerd op acupressuur. Door het behandelen van specifieke drukpunten op energiebanen die door het lichaam lopen, worden alle lichamelijke functies gestimuleerd. Met stoelmassage richt men zich op het hoofd, nek, schouders, armen en handen. De massage wordt gegeven over de kleding heen in een speciaal ontwikkelde stoel. Deze stoel is makkelijk verplaatsbaar waardoor de massage ook bij u thuis of op de werkvloer kan plaatsvinden.

Hoofdpijnmassage: Hoofdpijnmassage richt zich niet alleen op het verminderen, maar ook op het voorkomen van hoofdpijn / migraine. Van alle pijnklachten die een mens kan hebben is deze misschien wel de meest voorkomende: hoofdpijn. Een op de vijf Nederlanders heeft er minimaal één keer per week last van. Soms is die pijn zo erg dat iemand erdoor in zijn functioneren wordt belemmerd. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd concentratievermogen, vermoeidheid of stemmingsveranderingen. En dat kan weer zijn weerslag op de omgeving hebben. Hoofdpijn kan kortom een enorme impact op het leven hebben.
De massage richt zich op het ontspannen van de rug- nek- schouder-en aangezichtsspieren. Daarnaast worden bepaalde triggerpoints en zenuwknopen behandeld.

Vlindermassage: Vlindermassage is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar herstelt ook het evenwicht in het lichaam. Bij vlindermassage wordt gebruik gemaakt van een cyclische strijking en zeer lichte aanraking op en langs de wervelkolom. De wervelkolom is een belangrijk centrum in ons lichaam, waar alle zenuwbanen samenkomen. Het prikkelen van deze zenuwbanen is het doel van de vlindermassage om blokkades en oude spanning los te laten.

Aangesloten bij:

  • Reviews