Magnesium

Waarom Zechsal?

Zechsal is zuiver, heilzaam en krachtig.
Zechsal komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld.
Deze bron ligt bij Trips Compagnie in Groningen. Het pure magnesium komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. Via onze ‘originals’ – de magnesiumolie en de badkristallen – geven we het puur en onbewerkt door.

Daarnaast verwerken we dit oeroude magnesium in functionele cosmetica en in
speciaalproducten zoals bijvoorbeeld voor sporters. De producten zijn 100% natuurlijk én bevatten een hoog aandeel magnesium. Zechsal producten zijn niet getest op dieren.

1. Zechsal verlicht en ontspant bij:
✓ Stress
✓ Reumatische aandoeningen en artrose
✓ Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
✓ Vermoeidheid en slapeloosheid
✓ Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers

Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat Zechsal werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijn, fybromyalgie en depressie.

2. Waarom is dat zo?
De werkzame stof is magnesium, na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens.
Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen en is daarmee onmisbaar. Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en veel soorten medicijnen een magnesiumtekort veroorzaken. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dat geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

3. Opname via de huid.
Zechsal wordt via de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn.
Deze zogenaamde transdermale opname is een alternatief voor het slikken van magnesiumtabletten. Hiervan wordt slechts een klein deel door het lichaam gebruikt. Bovendien kunnen pillen maagklachten en diarree veroorzaken.

De werkzame stof in Zechsal is magnesiumchloride, de lichaamseigen vorm van magnesium.
Andere magnesium-verbindingen moeten in de maag eerst omgezet worden in chloride. Met Zechsal sla je deze stap over. De opname via de huid is daarmee uiterst effectief en voordelig.

Tip: een hoge concentratie magnesium kan een prikkelend gevoel geven op de huid. Dit is niet erg en gaat meestal weer over. Je kunt een andere plek proberen of de dosering langzaam opvoeren.

Zechsal

  • Reviews